up button

Smida se găsește, chiar în inima Parcului Natural Apuseni, la aproape 90 de kilometri (asfaltați) de Cluj-Napoca.

bus

Cu autobuzul

Înainte, în timpul și după festival, vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun, care vor circula dinspre Cluj-Napoca spre Smida și retur.

car

Cu mașina

Cei aproape 90 de kilometri se parcurg cu mașina în aproximativ o oră și jumătate, din Cluj-Napoca. Traseul cuprinde, pe drumul E60/DN1, următoarele localități: Huedin, Călata, Mărgău, Răchițele, Doda Pilii și Smida.

Încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun pe care le vom pune la dispoziție înspre și dinspre Smida, în Cluj-Napoca.

Totodată, celor care vor să se bucure mai pe îndelete de frumusețea peisajului, le recomandăm o rută alternativă, pe care anual se organizează un raliu auto, prin Călățele, Dealul Negru, Beliș, Bălcești, Dealul Botii, ajungându-se tot în Răchițele, după care urmați Doda Pilii și Smida.

locomotive

Cu trenul

Cea mai apropiată stație de tren este cea din Huedin, de unde apoi se poate lua autobuz până în Răchițele.

scooter

Pe două roți

Încurajăm transportul pe două roți, fie pe motocicletă, fie pe bicicletă, întrucât sunt și trasee off-road. 

aeroplane

Cu avionul

Aeroportul Internațional Oradea și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj sunt cele mai apropiate aeroporturi.

Alături de zona de desfășurare a festivalului, va fi amenajat un camping, care va beneficia de facilități (toalete, lavoare, dușuri etc.).

Există însă și varianta de a înnopta la una dintre pensiunile din zonă, dacă preferați această alternativă:

Tabăra Ic Ponor: 0744 272 465 

Pensiunea Alex: 0728 095 872 

Pensiunea Șușman: 0729 066 466

Pensiunea Dariana: 0729 016 278

Pensiunea Maria: 0742 131 424

Transport în comun

Înainte, în timpul și după festival, vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun, care vor circula dinspre Cluj-Napoca spre Smida și retur. 

Parcare

În apropierea zonei de desfășurare a festivalului, vom amenaja o parcare păzită.

Camping

Alături de zona de desfășurare a festivalului, vom organiza un camping care va beneficia de: toalete, lavoare, dușuri, iluminat, pază ș.a. Accesul în această zonă se va face contra cost, putând fi cumpărat abonament (acces pentru toate cele 3 nopți) sau bilet/zi. 

Food court

Partenerii noștri vă vor oferi mâncăruri diverse, iar meniurile lor vor fi prietenoase și cu vegetarienii/veganii.

Baruri

Veți putea servi băuturi la cele două baruri pe care le vom amenaja.

Programul, atât al concertelor, cât și al activităților de zi, va fi anunțat în curând.

REGULAMENT

Regulamentul de față se aplică pentru evenimentul Smida Jazz Festival, ediția din 2018, organizat de Asociația Transylvanian Cultural Development în parteneriat cu Smiro Activ SRL, denumiți în continuare Organizator, și cuprinde regulile ce trebuie respectate de fiecare participant. 

FESTIVAL

1.1. Accesul se va face începând cu ora 14, vineri, 17 august, atât în camping, cât și în zona festivalului.

1.2. Biletul pentru o zi asigură accesul până la ora 12 a următoarei zile.

1.3. Copiii cu vârste până-n 14 ani, pe baza certificatului de naștere, beneficiază de intrare liberă. Cei care au 14 ani împliniți plătesc prețul normal al abonamentului/biletului. 

1.4. Localnicii, cei ce au domiciliul în satele Smida, Giurcuța de Sus, Giurcuța de Jos, Poiana Horea, Doda Pilii și Ic Ponor, nu plătesc intrarea la festival, iar pentru acest lucru trebuie să prezinte buletinul.

1.5. Persoanele cu handicap, împreună cu un însoțitor, beneficiază de intrare liberă, atât la festival, pe baza documentelor justificative.  

1.6. Abonamentele și biletele pentru o zi la festival se preschimbă în brățări de acces la punctul de Check-In, iar intrarea în festival se va face doar prin zona special amenajată, pe baza brățărilor.

1.7. Orice achiziție pe perimetrul festivalului (mâncare, băutură, cărți, materiale promoționale etc.) se va face NUMAI cu TOKEN-uri. Acestea pot fi achiziționate de la casieriile de pe perimetrul festivalului cu bani în numerar sau cu cardul. Excepție face cumpărarea de țigarete și tutun, care va putea fi făcută doar utilizând carduri bancare. Prețul unui TOKEN este 8 LEI, se poate folosi și jumătate, iar acestea nu sunt returnabile.

1.8. Trebuie respectate toate zonele amenajate și delimitate ca atare, inclusiv cele pentru intrarea în și ieșirea din zona de desfășurare a festivalului, precum și cele ce marchează parcarea și camping-ul.

1.9. Respect și responsabilitate trebuie manifestate și în atitudinea față de mediul înconjurător, cu atât mai mult cu cât zona este arie protejată.

1.10. Vor fi amplasate pubele pentru colectare selectivă, după festival urmând ca deșeurile să fie reciclate. Vă rugăm să respectați compartimentele dedicate fiecărui tip de deșeu.

1.11. Este interzis accesul în zona de desfășurare a festivalului cu alimente și băuturi alcoolice și nealcoolice.

1.12. Este permis accesul cu apă doar în recipiente sigilate.

1.13. În perimetrul festivalului accesul cu bagaje mai voluminoase de 30 de litri este interzis. Bagajele vor fi percheziționate la intrare.

1.14. Este permisă intrarea cu scaune pliante, iar animalele de companie sunt și ele binevenite (sub stricta companie a stăpânilor, care își vor asuma responsabilitatea pentru acestea).

1.15. Obiectele pierdute/găsite trebuie aduse la Info Point, iar Organizatorul le va păstra până luni, 28 august, ora 14, când pot fi recuperate.

1.16. Consumul de substanțe stupefiante cade sub incidența legislației române în vigoare.

1.17. Utilizarea focului, prin orice mijloace, este interzisă.

1.18. Este permis accesul cu DSLR-uri.

1.19. Fotografiatul concertelor este permis doar pe parcursul primelor 3 piese ale fiecărui grup.

1.20. Este interzis fotografiatul cu flash.

1.21. În timpul probelor de sunet este interzisă fotografierea artiștilor.

1.22. Organizatorul, partenerii acestuia și presa acreditată au dreptul de a înregistra şi fotografia evenimentul. Participanţii iau la cunoştinţă faptul că există posibilitatea de a apărea în astfel de materiale, fără a putea emite orice fel de pretenţii asupra drepturilor cu privire la respectivele materiale. Organizatorul are dreptul de a folosi aceste materiale, de a le publica pe diverse canale şi de a le utiliza în campanii publicitare.

CAMPING
2.1. Abonamentele și biletele pentru o zi în camping se preschimbă în brățări de acces la punctul de Check-In, iar intrarea se va face doar prin zona special amenajată, pe baza brățărilor. 
2.2. Biletul pentru o zi asigură accesul în camping până la ora 12 a următoarei zile. 
2.5. Copiii cu vârste până-n 14 ani, pe baza certificatului de naștere, beneficiază de intrare liberă. Cei care au 14 ani împliniți plătesc prețul normal al abonamentului/biletului.
2.6. Persoanele cu handicap, împreună cu un însoțitor, beneficiază de intrare liberă în camping, pe baza documentelor justificative.   
2.7. Este permisă intrarea cu alimente și apă din exterior, însă recipientele trebuie să fie sigilate.
2.8. Nu este permis accesul cu băuturi alcoolice.
2.9. Este interzis focul și accesul cu butelie gaz.
2.10. Este obligatorie respectarea indicațiilor organizatorilor privind amplasarea corturilor. 
2.11. Camping-ul va fi păzit, însă Organizatorul nu este responsabil pentru pierderea de bunuri, distrugerea sau furtul obiectelor.
2.12. Animalele de companie sunt binevenite în zona dedicată campării. 

PARCARE
3.1. Accesul autoturismelor în parcarea special amenajată se va face doar după achitarea taxei aferente: 15 lei/autoturism/intrare, respectiv 25 de lei/rulotă/intrare.
3.2. Tichetul de parcare poate fi folosit pentru o singură intrare. După marcarea tichetului de către Organizator, nu va mai fi posibilă nici o rambursare a prețului achitat, indiferent de durata de staționare în zona de parcare.
3.3. Pentru o bună folosire a spațiului dedicat, parcarea autoturismelor se va face respectând indicațiile Organizatorului. 
3.4. Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru mașini sau pentru obiectele lăsate în mașini.